Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

Állam- és Jogtudományi Szekció

 

A bírálat rendje:

  • A zsűritagok felkérése október 13-tól az intézményi TDT titkárokon keresztül, az intézmények ajánlása alapján történik a 2. sz. melléklet szerint. Határidő: december: 5.
  • Korlátlan számú személy jelölhető zsűritagnak, aki a dolgozatot beküldő intézmények valamelyikében rendszeres oktatási tevékenységet végez vagy végzett nyugállományba vonulását megelőzően. A szervezőbizottság a zsűrik összeállításánál csak olyan személyeket javasol majd, akikre intézményi jelölés érkezett. A többes jelölés (más karokon is oktató munkatársak esetében) nem kizáró ok, de ezt az oktatóval történő egyeztetés révén lehetőség szerint kerüljük el. A zsűritagok kiválasztása az egyes intézményekből nevezett dolgozatok arányában történik. Az egyes tagozatok zsűritagjai minősített oktatók lehetnek.
  • A tagozati listát az Állam- és Jogtudományi Szakmai Bizottság 2017. januári ülésén véglegesíti.
  • A zsűritagok a Szakmai Bizottság januári döntését követően részletes tájékoztatást kapnak a zsűrizés technikai és adminisztratív kérdéseiről.  
  • A pályamunkákat a rendező intézmény által központilag felkért zsűritagok egységes szempontok szerinti, független előzetes bírálatnak vetik alá. A zsűrik tagjai a benyújtott pályamunkákat értékelő bírálataikat az OTDT online rendszerében rögzítik március 1-ig. Az írásbeli bírálatokat és a benyújtott pályamunkára adott pontszámokat a rendező intézmény az OTDT online rendszerében a nyilvános védést megelőzően, március 10. után közzéteszi.
  • A hallgatói opponenseket az intézményi TDT titkárokon keresztül szintén az intézmények jelölik február 16-i határidővel. Az opponensek a bírálataikat írásban március 10-ig készítik el.

 

A pályamunkákat és szerzőik nyilvános védésen nyújtott teljesítményét tagozatonként három oktatóból álló zsűri bírálja el. A zsűri tagja az állam- és jogtudomány területének elismert szakembere lehet. Nem lehet a zsűri tagja a tagozatban szereplő dolgozat témavezetője.